Chocolate Muffins (Brioșe cu ciocolată)

Chocolate Muffins (Brioșe cu ciocolată)
27/01/2015 0 Comentarii
Categorii: Uncategorized
443

Azi va răsfăţăm cu o reţetă grozavă de brioşe cu ciocolată. Se face simplu şi rapid, iar de gust nici nu mai pomenim. Vă lăsăm să vă convingeţi singuri cât de grozave sunt.

Ingrediente:

  • 300g făină normală
  • 5 linguriţe de praf de copt
  • 75g unt rece, tăiat în bucăţi mici
  • 100g zahăr tosmai mărunt (nu pudră)
  • 175g ciocolatătăiată bucăţele
  • 2 ouă mari
  • 225ml lapte bătut
  • 1 linguriţă extract vanilie sau 1 pliculeţ de zahăr vanilat

Preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 200° C. Pregătiţi tava de brioşe cu hârtia specială.
  2. Cerneţi împreună făina şi praful de copt. Adăugaţi untul şi frecaţi-l între degete cu făină până când ajunge de consistenţa unui aluat nisipos. Adăugaţi zahărul şi bucăţile de ciocolată.
  3. Bateţi ouăle împreună cu laptele bătut şi vanilia. Faceţi o gaură în centrul amestecului de făină şi turnaţi acolo amestecul cu ouă. Amestecaţi uşor până la omogenizare, dar (şi asta este foarte important) nu exageraţi cu mişcări prea puternice şi nici timp îndelungat, altfel brioşele vor fi tari în loc să fie pufoase şi aerisite.
  4. Puneţi aluatul obţinut în tava pregătită anterior şi daţi-o la cuptor pentru aprox. 20-25 minute sau până când brioșele au crescut, sunt uşor aurii pe deasupra şi ferme la atingere. Scoateţi-le, lăsaţi-le să se răcească pentru 5 minute şi apoi puneţi-le pe un grătar să se răcească complet.

Dacă v-a plăcut reţeta şi aţi încercat-o va invităm să ne spuneţi cum v-au ieşit. :)

Niciun comentariu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate prin *