Ne declarăm cioco-îndrăgostiți

Ne declarăm cioco-îndrăgostiți
21/01/2015 0 Comentarii
Categorii: Noutăți
970

De ce ciocolată?

Ne place atât de mult ciocolata încât am hotărât să o sărbătorim prin Cioco-săptămâna Tortuleţ.ro – mărturisim că ne-ar fi plăcut să fie Cioco-luna, cioco-anul sau cioco-deceniul, însă ne-am abţinut, fiindcă mai avem multe alte lucruri dulci de sărbătorit!

Ciocolata este întotdeauna asociată cu o stare de bine şi cu momente fericite. Încă de când eram copii, ciocolata apărea când celebram o victorie (de exemplu, o primeam de la mama ca recompensă pentru o faptă bună sau o notă de 10), o zi specială (fie că era o aniversare cu un tort delicios cu ciocolată, vreun “moş” sau o vizită importantă – în special cea a bunicilor) sau când pur şi simplu eram răsfăţaţi.

Nici când ne-am făcut mai măricei ciocolata nu ne-a părăsit. Nu-i domnişoară care să nu fi chicotit vreodată primind o cutie cu praline în formă de inimioară, sau care să nu fi devorat o tabletă întreagă de una singură doar pentru a se relaxa. Mai mult, ciocolata a fost adesea şi un important sprijin în momentele grele, când supărarea nu trecea cu nimic decât un munte de ciocolațele sau cu o găleată de îngheţată cu aromă tot de… ciocolată.

Inima de Ciocolata

(sursa foto: https://uberfacts.files.wordpress.com)

Totuşi, nu-i nici o întâmplare, nici un capriciu că suntem atât de mulţi pasionaţi de ciocolată. S-a demonstrat ştiinţific că ciocolata ne face mai sănătoşi şi mai fericiţi.
Cacaoa conţine numeroase flavonoide, dintre care cele mai importante sunt catechinele, epicatechinele şi flavonolii. Aceste substanţe chimice au rolul de a diminua riscul apariţiei unor boli cum ar fi diabetul zaharat, infarctul miocardic,accidentele vasculare cerebrale, cancerul. În plus, contribuie la îmbunătăţirea funcţiei creierului şi încetinesc efectele îmbătrânirii.

Cele mai mari concentraţii de flavonoide se regăsesc în ciocolata care are un conţinut ridicat de cacao (ciocolata neagră sau cea neîndulcită). Conţinutul de cacao din compoziţia ciocolatei negre este listat pe ambalaj sub forma unui procent care de obicei se situează între 50-100%.

Ciocolata neagra

(sursa foto: http://goodnewsstories.org)

 

Ciocolata poate combate depresiile sau stările nervoase. Pudra de cacao conţine magneziu, calciu şi potasiu, astfel că, 100 de grame de ciocolată neagră pot înlocui administrarea unor capsule cu vitamine chimice. Ciocolata este un aliment dinamizator care întăreşte celulele nervoase. Totodată, cacao este şi o sursă de vitamina E, care are efect în stoparea îmbătrânirii. Astfel, consumul unui baton de ciocolată neagră zilnic asigură 35% din necesarul de vitamina E al organismului. Deoarece conţine foarte multe glucide şi lipide, ciocolata este un aliment energetic şi psihostimulator pe care oricine îl poate consuma atâta vreme cât cantitatea este una… moderată.

Nu în ultimul rând, consumul de ciocolată stimulează secreţia de serotonină, substanţă care ne induce strarea de fericire.

Poftă de Ciocolată @Tortuleţ.ro

La Tortuleţ.ro, fiind specialişti în torturi online, ne-am propus să alegem cele mai bune torturi pentru clienţii noştri, de aceea am căutat şi cele mai bune torturi cu ciocolată.
Ne lăudăm cu un delicios tort raw vegan cu ciocolată, un tort bio, care este soluţia perfectă pentru cei care caută un tort dietetic, sățios, care să nu le afecteze silueta. Un tort foarte bun şi pentru diabetici, deoarece nu conține deloc zahăr.

 

Este şi un tort sănătos pentru copii, cu o aromă delicată şi proaspătă.

O altă cioco-recomandare Tortuleţ.ro este Cioco Madness, un tort cu ciocolată neagră, absolot delicios, ideal pentru petreceri alături de cei dragi, în familie sau la birou, unde poţi împărţi feliile de cioco-fericire.

Tortul Cioco-Fresh este un tort pentru copii dar şi pentru adulţi, un tort pentru ea sau pentru el… pentru pasionaţii de dulce de pretutindeni! Este cea mai bună variantă când vrei să faci o comandă de tort online şi nu ştii ce să alegi- acest tort delicios îi va face fericiţi pe toţi invitaţii tăi!

Nu în ultimul rând, Tortul cu bezea Cioco-Crispy este tortul care îmbină texturi şi gusturi şi care va fi vedeta oricărei sărbători.

Aşadar, când ţi se face poftă de ciocolată şi cauţi o livrare rapidă de tort în Bucureşti sau Cluj-Napoca, trebuie să încerci una dintre recomandările noastre!

Niciun comentariu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate prin *